donderdag 28 februari 2008

Webvraag

Hieronder de webvragen voor april-mei.
Stuur je antwoorden naar: gent.quizt.webvraag@gmail.com met vermelding van de quizzen in april en mei waaraan je graag wil deelnemen. De eerste 10 ploegen met 3 juiste antwoorden verdienen een plaatsje. De rest moet wachten tot na de quiz in de Bal Infernal voor een wildcard.

1. Statistiek

Statistiek… het is een fijne wetenschap maar soms wordt er gewoon met de pet naar gegooid, zelfs als het echt belangrijk is.
Een voorbeeldje: begin jaren zestig wilde de Amerikaanse overheid een duidelijke regel om te bepalen wie arm was. Een wiskundige had gelezen dat een gemiddeld gezin een derde van zijn inkomen aan voedsel spendeerde. Die wiskundige nam dus de minimumkost van wat een persoon nodig heeft aan voedsel om tijdens een korte periode van nood te overleven, vermenigvuldigde dat met drie en nam dit als grens om te bepalen wie arm was en dus steun nodig had. Sindsdien wordt het bedrag dat de persoon in kwestie verkreeg gewoon geïndexeerd en geldt het nog steeds als de officiële maatstaf.

Vraag: Wat was de naam van deze wiskundige?

2. Logo


Vraag: Waarvan is deze afbeelding het logo?

Extra tip 1

Extra tip 2

3. Muziek

(Mémé Maertens had enkele leuke dingen in huis. Singeltjes uit lang vervlogen tijden bvb.)
Deze man heeft er op zijn zachtst gezegd een merkwaardige levensloop op zitten. Veel kunnen we niet verklappen, dat zoek je vast en zeker liever zelf uit. Je krijgt wel zijn allergrootste hit te horen. Tip: laat je (groot)ouders meegenieten.

Fragment

Vraag: Hoe heet deze man?

Extra tip 1:


Extra tip 2:

4 opmerkingen:

pjotr007 zei

Jongens, dit is niet meer plezant...

Ik heb al 3 keer naar dat nummer geluisterd op zoek naar een tip en krijg nu suïcidale neigingen...

gent.quizt zei

Er is 1 ploeg die zo'n 12 uur na publicatie de drie juiste antwoorden heeft. Eén!
Hoog tijd voor een extra tip...

gent.quizt zei

Na bijna 24 uren, nog altijd maar 4 ploegen met 3 correcte antwoorden.

Als we sadist waren vonden we dit nog leuk ook.

Binnen enkele uren nog een extra tip.

Anoniem zei

ik mag het hier alleen klaren klaarblijkelijk... eerste en laatste zijn makkies, binnen de 10 prijs, maar dat logo ??? laat ik maar aan mijn lieve collega's over
PS : iemand iets ruilen ?