dinsdag 29 januari 2008

Gastquiz: De Goeie

De goeie presenteerden ten gastquiz op 28 januari. En we zullen het geweten hebben. Het werd een vreemde quiz, waarbij de grenzen van het toelaatbare meermaals overschreden werden. Zo gooiden ze het hele principe van de puntentelling overhoop, waarbij niet noodzakelijk de beste ploeg zou winnen. De beste ploeg won uiteindelijk toch, en had dat te danken aan een uiterst conservatieve speelwijze.

Het was lang geleden, maar Gilbert Duclos-Lassalle mocht nog eens aan een overwinning meewerken. Verder kregen we vragen over de onderbroek van Gunnar, tennismatchen op verschillende ondergronden, de Long-John (alweer ondergoed), syfilis (en dat in combinatie met die onderbroek van Gunnar...), de zwaluwstaartverbinding, en voorts een butler- en een boerenronde.

Er was even commotie (correctie, er was de hele tijd commotie, maar nu nog iets meer) toen bleek dat de zinsnede "I was 21 years when I wrote this song. I'm 22 now, but I won't be for long" niet geschreven werden door Billy Bragg voor A New England, maar dat hij deze gewoonweg gepikt had van Paul Simon (Leaves That Are Green).De hele muziekronde was redelijk moeilijk. Een uitschieter was zonder twijfel het hardcorecombo The Comedian Harmonists, de eerste boysband ter wereld.

De goeie zorgden voor een primeur. Voor het eerst in de geschiedenis van gent.quizt werd(en) de quizmaster(s) bekogeld. Er heerste waarlijk een geanimeerde sfeer in de Stereo. We danken De goeie voor hun inspanningen.

De eindstand zag er een klein beetje ongebruikelijk uit. Een kaakslag voor de natie werd waarschijnlijk het grootste slachtoffer van het verdubbelen/halveren van de tussenstanden. Ze haalden in totaal het grootste aantal punten (41/75), maar werden uiteindelijk toch vierde.
Mozzer bestond deze week uit twee leden. Zij werden ongetwijfeld de grote winnaar van het systeem, want ze werden derde. Vet smaakt slecht, dat meteen een vliegende start nam, raakte op de duur een beetje achterop, maar werd uiteindelijk nog tweede. En we vermeldden het al: dankzij een zeer conservatieve speelwijze won de Lord of the cockrings deze -eh- speciale quiz.

In totaal vielen 138 punten te rapen op de quiz, enkel Lord of the cockrings was met 73/138 geslaagd.

En zoals elke week valt er ook nu een verslag te rapen bij de Laatste woorden

7 opmerkingen:

ciesvandekwis zei

skettr'end! volgende keer ben ik er ook bij om propjes te schieten...

Wouter7 ¶ zei

Woaw, een godsgeschenk!

En wij maar het vuur proberen stelen van bij jullie, we waanden ons haast Prometheus! Bedankt voor jullie teken, goden, en mogen er nog vele (ascii-)tekens volgen. En, bedankt voor de uitgebreide vermelding van onze sterfelijke blog.

negoeie zei

Zit er hier een maximum aan tekens per reactie op misschien? Ik wou de solo's en zo posten, maar dat lukt dus niet...

negoeie zei

Tiens, nu lukt het wel... Veertiende poging dan maar.

Misschien hebben we jullie kwiskwaliteiten een beetje overschat, want er waren maar liefst 9 solo’s voor de jury. Al kan het natuurlijk ook gelegen hebben aan het strategisch schrappen van juiste antwoorden, al betwijfelen we dat.
-Jazz
-Curvimeter
-Napalm
-Partick Thistle
-Bourdaloue
-Samuel Butler
-Prefuse 73
-Prince Buster
-Paul Simon

Solo’s waren er verder voor:
De Goeie (B. Traven en De Saedeleer)
Mozzer (Alexander Curly, Wagner en Comedian Harmonists; een eclectische combinatie)
Vet smaakt slecht (Boerenjasmijn)
Heheeheheuhehie (Liv Ullman)
Volgende keer beter (Bilawal Bhutto en Aloïs Alzheimer)
Gilles de la Damestoilette (Ludwig Mies van der Rohe)

Eén duo, namelijk John Cooper Clarke (Mozzer en Kaakslag)

Nogal wat trio’s:

Insel Hombroich (De Goeie, Of nee een dier, Okselvijvers)
Vire & Ton (Of nee een dier, Gilles de la Damestoilette, Vet smaakt slecht)
Adriano Celentano (Mozzer, Aragorn Elessar, Kaakslag ; geen solo jongens…)
This machine kills fascists (Pro forma, Okselvijvers, Subpimes)

Iedereen had (La) Valetta, Bobby Fischer, Heath Ledger, Mariëtte en Vanina juist. Waarvoor van harte proficiat!

Negatieve solo’s daarentegen moeten we optekenen voor
Freddy Veir (Viewmaster!!!) en
Maccabi Dachau (Gone with the wind), al moeten we er bij zeggen dat ze het gewoon in laatste instantie nog hadden geschrapt.

Negatieve trio’s:
Duclos-Lasalle (Okselvijvers, Maccabi Dachau (deze sportkenners dachten aan Eric Vanderaerden), Appelblauwzeegroen)

Opmerkelijk:
-Nogal wat ploegen dachten bij die voetbalploeg aan Hearts of Midlothian, de Bende van de Maandag vond Hearts of Middle-Ocean poëtischer klinken. Maar ’t was allebei verkeerd.
-Proficiat aan Vet smaakt slecht voor hun gedetailleerde ISBN-uitleg
-Een mooie gok van Gilles de la Damestoilette met Boerenzonen op speed, helaas was het antwoord Alexander Curly
-In Pappie loop toch niet zo snel herkenden de hippies van Appelblauwzeegroen “You have friend in me” (van James Taylor??)
-Onze De Saedeleer was als strikvraag bedoeld, en nogal wat ploegen trapten daar ook in met Brueghel
-In de Chesterfield herkende Appelblauwzeegroen een driezit (we hebben nog getwijfeld bij het verbeteren…)
-Mark E. Smith zorgde ook voor verwarring bij Heheeheheuhehie (Stephen Hawking), Okselvijvers (Ingeborg), en de Bende van de maandag (die vonden dat “Bart van de Goeie” dringend naar de tandarts moest)
-Woody Guthrie moet er toe in staat geacht worden, maar toch stonden deze zinsnedes niet op zijn gitaar: “U moeder…” (nerdcenter), “Vinde gij mijn gat niet te dik in deze rok” (Bende van de maandag).

Nog even onze excuses aan Lies voor het wangedrag van onze B-ploeg. Voor de andere amokmakers kunnen wij ons helaas niet aansprakelijk voelen.

Zo, bedankt voor jullie steun en medewerking, en tot volgend jaar voor onze volgende gastkwis!!

Toschi zei

Vernieuwde site ziet er bijzonder fris uit. Nice job. Bovendien ben ik ook zeer te spreken over de systematische link naar de blogspot van Delaatstewoorden!

Anoniem zei

Uitstekende verjongingskuur. Nu nog de tijd op het forum juist krijgen (zit - denk ik - 6 uur achter).

Sarah zei

Het leukste en meest unieke moment van de quiz: de jury met man... euh vrouw en macht overtuigen om een antwoord af te keuren: "nee nee, dit is toch echt wel grandioos fout geschreven hoor! Zelfs fonetisch valt daar helemaal niets van te maken!"

Niet van onze gewoonte ;-)