maandag 28 januari 2008

De Eindranking 2004-2005

Zo zag de eindranking er uit na het seizoen 2004-2005. Het tweede jaar dat de ranking bijgehouden werd. De ranking van het seizoen 2003-2004 heeft enkele pc-wissels niet overleefd.

Shadaim werd voor de tweede keer eindwinnaar. Ze wonnen 10 keer. (Dat was peanuts in vergelijking met het seizoen daarvoor, want toen wonnen ze 20 keer, met een ononderbroken reeks van 10 overwinningen op rij.) Functioneel Naakt won 6 keer en Pro Forma 4 keer. De huidige Pornoploeg heette toen 'Allo allo' en werd vierde op het einde van het jaar, ondanks het feit dat ze zes keer aan de winst waren.

Het waren andere tijden. De quiz vond nog plaats in de Kokodril. In totaal waren er 35 quizzen. Uw enige quizmaster was wobble. De quiz begon nog om 22u00 en de dinsdagen waren zwaar om te dragen. Voor iedereen. Het gebeurde niet zelden dat na afloop van de quiz enkele Duvels op de toog verschenen.

Natuurlijk was de kwaliteit van de quiz nog anders. De vragen waren korter, over de antwoorden werd al eens gediscussieerd en er zat niet elke week een linkronde in.

We kunnen ook zien dat er dat jaar zomaar eventjes 145 verschillende ploegen kwamen opdagen. Het was nog een tijd dat er niet gereserveerd hoefde te worden. Vol was vol. Een absoluut record van 107 deelnemers in dat kleine café werd nooit meer geëvenaard.

Geen opmerkingen: