maandag 28 januari 2008

De Eindranking 2005-2006

De eindranking van 2005-2006 ziet er al wat anders uit dan die van het vorige jaar. De Bijbelstudiegroep (huidige Pornocrew) won 12 keer. Dat jaar quizten we in totaal 37 keer (3 ploegen waren op elke quiz aanwezig, Pro Forma deed die stunt voor het tweede jaar op rij).
Veelvuldig aanwezig zijn zorgt overigens voor een beter resultaat in de eindranking. Bij het berekenen van de eindscore wordt namelijk enkel rekening gehouden met de 20 beste quizzen van een ploeg. Slechte resultaten vallen af. Dat zorgt elk jaar voor geanimeerde discussies.

Het seizoen 2005-2006 was het eerste in de "nieuwe stijl". De Kokodril was definitief gesloten en de quiz verplaatste en verspreidde zich over drie café's.

Le Bal Infernal, waar voorheen al één keer per maand een quizje gehouden werd; De Stereo en Het Zwarte Gat, buurcafé van de Kokodril.

Gent.quizt werd opgericht. Gedaan met het amateurisme, vanaf nu gingen we professioneel. Drie quizmasters (Lesley, Hans en Wim) gaf nieuwe impulsen aan de quiz. We kregen linkrondes, gimmickrondes, alternatieve bladrondes, enzovoort.

Gent.quizt werd het eerste caféquizcollectief in Vlaanderen.

We kregen een waslijst aan nieuwe ploegen, die ondertussen vaste waarden geworden zijn (Maccabi Dachau, De ark van Noah, Vet smaakt slecht, De Okselvijvers,...). Voorwaar een fijn publiek.

Geen opmerkingen: