vrijdag 22 februari 2013

Webvraag

De webvraag. Vroeger, toen het internet nog niet de alwetende alwetendheid was dat het vandaag is, placht de quizmaster wekelijks een webvraag online te zetten waarmee een extra punt op de quiz viel te verdienen. Er bestond nog geen Goggles, Shazam of Soundhound. Naarmate de technologie vorderde werd het alsmaar moeilijker om nog originele en vooral moeilijke webvragen te bedenken.

Deze webvraag bestaat uit 5 vragen. Met de gevonden letters vind je het antwoord op de webvraag.

1. Gezichtstatoeages waren al populair lang voor Rouslan Toumaniantz zijn lief verminkte. Wie is dit?
Voor de webvraag neem je de eerste letter van zijn familienaam.

2. Wat is een goudelingspeppeling?
Voor de webvraag neem je de eerste letter van het antwoord (5 letters in totaal)

3. Als je weet dat dit één van de weinige foto's is waarop deze mevrouw donker haar heeft, dan kan het niet moeilijk zijn om te weten wie ze is. Voor de webvraag neem je de eerste letter van haar familienaam (haar artiestennaam, voor alle duidelijkheid)

4. Onderstaande mevrouw was beroemd in haar tijd.
 
Haar levensverhaal werd een klein beetje opgeklopt, maar dat let niet dat er een niet minder dan geniale popsong over haar geschreven werd. Eerlijk is eerlijk: dat geniale is ondermeer afkomstig van een Arabische folksong, die door de songschrijver bewerkt werd. Wie het origineel hoort, herkent het meteen. De versie die door de songschrijver gebruikt werd was deze van onderstaande groep.
Welke Arabische groep was dat? Voor de webvraag gebruik je de eerste letter van het laatste woord van de groepsnaam (die groepsnaam bestaat uit 5 woorden)

5. Dit stuk pluimvee was in de jaren 1950 bijna uitgestorven, er bleven hoogstens enkele tientallen exemplaren over. Het komt maar op 2 eilanden ter wereld voor. Het beest kreeg zowaar twee namen. Welk dier is dit? Voor de webvraag neem je de eerste letter van de vierletterige naam, niet van de langere naam.


De webvraag: de vijf letters die je gevonden hebt vormen een woord. Welk woord? Dat woord levert je maandag een extra punt op. 
Veel succes!

Geen opmerkingen: