zondag 11 november 2012

De Slimste Gemeente van Vlaanderen

Gisteren ging de stad Gent samen met Gent.quizt op zoek naar de slimste quizzers van Gent. Zowat 100 kandidaten, solo's en duo's, daagden op in het studentenrestaurant De Kantienberg.
Het eerste deel van de quiz bestond uit een harde quiz van 8 themarondes, telkens 10 vragen. Aan het einde van deze voorronde werden de twee beste duo's en de vier beste solokandidaten geslecteerd voor de finale.
Eén duo stond ruim afgescheiden aan de leiding: Lut Muyshondt en Dorian Willems scoorden in totaal 66/80. Siska Verstraete en Hans Seminck (Pro Forma) eindigden tweede. Elke en Eric Moereels vielen net naast het podium.


Bij de solokandidaten ging het er een stuk spannender aan toe. Elke ronde wijzigde de tussenstand. Aan het einde van de voorronde kwamen als beste vrouwen Sabine Berkvens en Cathy Verschoore naar voor. Ze werden respectievelijk gekoppeld aan Jan Vanbiervliet (Volgende Week Beter) en Stijn Planckaert (Een Kaakslag voor de Natie).


De oude en nieuwe duo's speelden een zinderende finale. Ze kregen nog 25 vragen voorgeschoteld, waarbij telkens een doe-vraag uit te voeren viel. Heel plezant en KSA-weekend-like. Aan het einde van de finale stond kersvers duo Cathy en Stijn aan kop. Ze hadden maar 1 punt moeten toegeven.


Maar toen kwam er nog de pop poll. Het afgevaardigde team moet niet alleen uit sterke quizzers bestaan, maar ook nog eens goed overkomen. Dat was geen enkel probleem voor Cathy en Stijn. Ze slaagden er moeiteloos in het publiek te overtuigen van hun capaciteiten en werden terecht verkozen tot De Slimste quizzers van Gent.

We wensen hen alvast veel succes bij de preselecties!

(krant)

Geen opmerkingen: