donderdag 4 maart 2010

De Eerste Grote Prijs Jos Ghysen

Echte kenners zijn het er over eens: Herman Van Molle, Ben Crabé en consorten zijn blunderende prutsers als je ze vergelijkt met de aartsvader aller quizmasters; de heer Ghysen Jos. Guglielmo Marconi had nog maar net zijn eerste zender in werking gezet of Jos gaf er al vijf dagen Zwarte Woud op weg. Voor zijn legendarische quiz moesten kandidaten zeven dagen aan een stuk alle kranten van buiten leren. Een serieuze brok, zelfs voor de quizflandriens van weleer.

In de Grote Prijs Jos Ghysen willen we deze oerquiz eren met een verwaterde versie. Het enige wat je moet doen om een perfecte score neer te zetten is één dagje de dagbladen door te nemen. Om de deal nog mooier te maken, hoeft u ze zelfs niet allemaal te lezen, met vijf miezerige krantjes bent u al rond. Alle vragen (en antwoorden) voor de quiz van maandag vindt u terug in de weekendedities van Het Laatste Nieuws, De Morgen, De Standaard, Le Monde en The Times. En als u dan toch al in de krantenwinkel bent, gris dan ook een aantal "boekskes" mee, dan worden de bladrondes ook een makkie.
Vijf dagen Zwarte Woud zal u er niet mee winnen, maar 40.000 Europegels zijn toch ook niet mis.

Wie geen tijd of zin heeft om te lezen, no problemo, het blijft een gewone quiz die ook zonder al die uren blokken een eitje is voor de gemiddelde caféquizzer.

Geen opmerkingen: