donderdag 27 augustus 2009

Quizzen met een handicap: voor of tegen

Gisterenavond hebben wij quizmasters snode plannen gesmeed voor het nieuwe quizseizoen en over eentje daarvan willen wij jullie oordeel. Omdat het afgelopen seizoen gedomineerd werd door slechts enkele ploegen, denken wij erover een handicap in te voeren. Kwestie van iedereen een kans te geven. De ploeg die de quiz wint, begint een week later met -3. Nummer 2 krijgt 2 punten minder en de derde moet vanaf -1 starten.

Wat vinden jullie van dit voorstel? Stemmen kan in de poll in de rechterkolom en natuurlijk kunnen jullie bij reacties jullie gal spuwen.

10 opmerkingen:

wobble zei

In de oerquiz was dat natuurlijk ook zo.

Maccabi Dachau zei

Volmondig ja natuurlijk. Ik ben al vergeten te tellen hoeveel keer wij vierde zijn geworden in het zog van het triumviraat Kaakslag, Porno's en Pro Forma.

M.D.

wimm zei

Yep, zal voor wat berusting zorgen ...

wimm zei

De ploeg die de quiz wint, begint een week later met -3. Nummer 2 krijgt 2 punten minder en de derde moet vanaf -1 starten.

De 5e +1, de 6e +2, de 15e +11, nee? Kwestie van krasse maagden ook hun portie ondraaglijke spanning te gunnen.

bloemendaler zei

En waarom de laatste ploegen in de stand geen hulplijn laten gebruiken? of een laptop? of een extra speler? of enkel non alcoholische dranken (of is dat eerder een nadeel?)
oh ja en Bolt loopt op de memorial de 110 meter om de anderen ook een kansje te gunnen.

Sarah zei

Ik zou de ploegen door elkaar gooien. Gewonnen? Je moet volgende week één van je ploegmaten afstaan aan het team dat laatst werd én je krijgt er een handicapje bij: de ploegmaat waar zelfs het zwakste team van af wil.

Dolle pret!

Misschien doen de Okselvijvers dan zelfs terug mee...

wimm zei

Even serieus: als je wint en de volgende week niet omdat je een handicap hebt en dan weer wel en dan dus weer niet, dan heb je een lager gemiddelde dan de ploeg die maar om de twee weken speelt en wel wint...

wobble zei

Voor de ranking telt de handicap niet mee.
En de handicap gaat over naar de volgende keer dat de ploeg meedoet, niet naar volgende week. Anders zou het inderdaad gemakkelijk zijn.

Een kaakgeslagene zei

Gepruts en gefoefel! Je reinste maniërisme! Leidt enkel tot nodeloos complexe situaties, en waarom? Omdat de Maccabi's dan eens zouden kunnen winnen? Maak de quizzen dan gewoon wat gemakkelijker, dat maakt het moeilijker voor sterke ploegen om te winnen.

wimm zei

Als wij met 1 punt zouden winnen van een ploeg die met -3 is moeten starten, dan zou ik daar echt niet trots op zijn. Bij nader inzien trek ik dus mijn steun voor dit voorstel in. Als het er enkel om gaat dat ook anderen een keer moeten kunnen krassen: er valt de laatste tijd nog zeer weinig te winnen, dus daarvoor moet je 't niet doen.
Je kan ook Usain Bolt met 100 meter achterstand laten starten, wat is je winst dan waard?
Dus afvoeren die handel.