dinsdag 28 oktober 2008

Ranking

Ha! Die van Maccabi Dachau wilden een herkansing voor hun abominabele poging tot quiz vorig jaar. Aangezien ze de enige ploeg waren die het zagen zitten om er al zo vroeg in het seizoen aan te beginnen, kregen ze hun kans.
Hoe brachten ze het ervan af? Wel, we kregen tenminste geen Risk-bord meer voorgeschoteld dat door de internationale Risk-federatie verworpen werd. Neen, beste quizzerkens, dit keer kregen we zogezegde internet-legendes op ons bord. Geef toe, hoorde u al ooit van O Rly? Legende!? M Yass. Orly ligt tot nader order in Frankrijk, vlakbij Parijs.
Of dat ventje met zijn bezemsteel. Wij, De Lijstjesblokkers, noteren daar natuurlijk de echte naam van de jongen. Wat zou u zelf doen als de opdracht "naam" is? Blijkt dat we niet de naam van die gast moesten noteren, maar zijn titel: "Star Wars Kid". En dan maar beweren dat die echte naam die we noteerden fout zou zijn. Lolcats. Woeha!

Vandaag merkten we dan ook nog eens dat de startpagina van onze browser veranderd was naar een belachelijke zwarte weblog met witte letters die daar schijnbaar achteloos neergepoot werden. Een mens zou zijn vertrouwen in de mensheid nog verliezen en het op een zuipen zetten.


Alle gekheid op een stokje. Maccabi Dachau slaagde er in een weliswaar moeilijke, maar niettemin zeer te pruimen quiz op ons af te vuren. Vuren, als in mitraillettevuren. Het tempo lag ongemeen hoog, de vragen volgden elkaar in een razend tempo op en werden bijna verstaanbaar uitgesproken. Weinig versprekingen ook.
De antwoorden waren altijd van dien aard dat we het misschien op een betere dag hadden kunnen weten. Onze hersenen werden tot het uiterste gedreven, we kregen snel en ongeveer correcte tussenstanden en om amper kwart over tien kregen de verdiende winnaars Pro Forma hun krasloten. Of nee, een dierk (geeraerd) presteerde zichzelf naar een tweede plaats en Vet Smaakt Slecht I overtrof zichzelf tevens.

De uitslag:

(Het zal u opvallen dat Maccabi Dachau het niet denderend deed in deze quiz. Ze staan niet eens bij de 18 eerste ploegen vermeld.)

1. 39. Pro Forma
2. 38. Vet Smaakt Slecht I
3. 38. Of nee een dierk (geeraerd)
4. 37. Een kakslag voor de natie
5. 35. Transport Gommeren
6. 34. Alle parfums van Nina Ricci - Check
7. 34. dyslexie met saka
8. 33. mozzer
9. 33. Volgende keer beter
10. 33. Vrolijke vrienden van Vertongen
11. 32. Helihaven Nee!
12. 30. de goeie
13. 29. Heheeheheuhehie
14. 28. Freddy Veir
15. 28. This team is blessed by... Jacky Lafon
16. 26. de letter geletterden
17. 22. Vet Smaakt Slecht II
18. 19. Nella

De ranking:

Pro Forma mag dan wel een tweede keer gewonnen hebben, Een kAakslag voor de nAtie blijft aan de leiding. Dat is natuurlijk allemaal erg voorlopig, want het seizoen is nog lang en De Lijstjesblokkers vinden 1 maand voorsprong voor de rest wel voldoende. Ze beginnen nu al op te rukken.Epiloog:

Een verslag van de quiz vind je natuurlijk op de site van Maccabi Dachau zelf. Het is u misschien ontgaan, maar wij houden ons bezig met vreemde verschijnselen: dat een rondje pas uit 19 correcte antwoorden bestaat (bvb. Plat Préféré, Smet of Wella), terwijl er maar 18 ploegen aan de quiz meededen. Een reden te meer om ons vragen te stellen bij de puntentelling.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Geen opmerkingen: