donderdag 6 maart 2008

De Ranking (21)

Weinig verrassingen na de quiz in de Bal Infernal. De Purnoploeg won met sprekend gemak, twee vingers in de neus en een voorsprong van 7 punten op eerste achtervolger Mordicus Romanticus. Een Kaakslag voor de Natie moest dus twee ploegen voor zich dulden. Dankzij de verloting mocht ook De Rossen Tuur (vierde) krabben.

Over dat krabben gesproken: de weinige ploegen die al eens lotjes krijgen moeten bij het krabben van de nieuwe astro's goed opletten. Onderaan staat ook nog een krabzone, waarmee je je winst kan verdubbelend. Of iets van die strekking.

Dat brengt ons naadloos op de ranking: De Prono's blijven uiteraard eerste staan, een Kaakslag tweede. Maar dan zien we dat De Rosten Tuur plots de plaats van de Levensliedploeg ingenomen heeft. Beide ploegen hebben gewoon van plaats geruild.
We zien ook de Goeie en Helihaven nee! stijgen. Dat komt voornamelijk omdat dit hun 21ste deelname was. Hun slechtste score valt daardoor uit de puntentelling: bij Helihaven 15de en de Goeie ... ahum ... laatste!

Voila, dan gaat ondergetekende nu genieten van een zuurverdiend weekend. Tot maandag!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Een Kaakslag Voor De Natie beraadt zich serieus over maatregelen om de nu al veel te lang durende hegemonie van de Pernod-ploeg een kort en krachtig halt toe te roepen.
En dat reageren met identiteit lukt de laatste tijd bijna niet meer. Iemand een oplossing?

Anoniem zei

"De Prono's blijven uiteraard eerste staan, een Kaakslag tweede."

De -prono's- is dat die ploeg die altijd de juiste uitslag van vooraf kent?
Ik ruik een complot tegen de natie!