maandag 30 september 2024

Uitslag & analyse 23/09 (QM Kristof)

 Analyse quiz 23 september  -  9/11 quiz 

Een quiz waarin goed gescoord werd met een gemiddelde van 70,9%. Dit vertaalde zich in 7 rondjes pas en slechts één trio voor de South Sea Company (Dead Moon, Team Tamara en Hulla Ballou). Het volgende moeilijkste antwoord was filosoof Isaiah Berlin die door 5 van de 23 ploegen goed werd beantwoord.  

Uiteindelijk zijn het oudgedienden van poule 1 die met de hoofdprijzen gingen lopen wat welverdiend was met meer dan 93% van de vragen goed. Plus est en Vous kon zijn tijdelijk koppositie niet verzilveren maar eindigde als eerste in poule 2 en Pas Geverfd snoepte met één puntje meer dan Dave Dee de winst in poule 3 af. Het aantal burgerslachtoffers in de twintig-jaar-durende Afghaanse oorlog zou volgens Brown University op 46.319 liggen, wat massaal werd overschat. Meergeuze vragen zat er ‘slechts’ zo’n 12.000 van en won zo ook lotjes. En Dimitri Bontinck Fanclub moet nog lotjes krijgen voor meest gemiddelde ploeg (nu de excelformule correct is doorgetrokken). 



 

Nog enkele mededelingen: ondanks dat ze 57 keer “Number 9” zeggen heet het experimentele nummer van de Beatles Revolution 9 dus de 10 ploegen die “number 9” of “9” zeiden vingen bot. Voor de golfterm werd er 7 keer albatros geantwoord. Andere vogels waren havik, pelikaan en flamingo maar naar mijn weten vocht er geen flamingobrigade aan de zijde van Franco. Volgende week geen quiz dus we verwachten jullie terug op 7 oktober! 

RONDE 1: alternerend zat er in het antwoord een 9 en een 11 verstopt met allerlei vertalingen.  

 

RONDE 2: extra kennis over de 4 vluchten van 9/11 kon je voorthelpen. De eerste vier vragen verwezen naar de airline waartoe het gekaapte vliegtuig behoorde, de volgende vier naar de luchthaven vanwaar vliegtuig vertrok en de laatste vier wat de uiteindelijke bestemming was van het vliegtuig. Het vierde vliegtuig heeft zijn eindbestemming niet gehaald en is in een veld neergestort.  

 

RONDE 3:   simpelweg een palindroomronde, geïnspireerd door opperkaper Mohammed Atta. 

 

RONDE 4: in elk antwoord zat een (deel van) een luchtvaartmaatschappij verstopt 

 

RONDE 5:  antwoorden waren geïnspireerd op de skyline van New York.  

 

 

 

 

Geen opmerkingen: